Vælg en side

Rikke Dunne

Stresshåndtering for virksomheder og private

Mit navn er Rikke Dunne – velkommen til min side.

Når du er landet her, er der en stor sandsynlighed for, at du gerne vil blive klogere på, hvordan du håndterer stress. Det kan være stress i dit eget liv, eller det kan være du er leder i en virksomhed, hvor stress har fået for godt fat i dig eller dine medarbejdere.

Stress er i små mængder ikke noget problem, så længe man får restitueret efter en stresset periode. Desværre viser det sig, at mange danskere ikke får pustet ud, og derfor ofte er i en form for konstant stress. Det være sig privat som arbejdsmæssigt.

Når stress står på i længere tid, skaber det alvorlige problemer. Vi fungerer kognitivt dårligere, vi har svært ved at koncentrere os. Ting som før var lette at løse, bliver en udfordring, og vi arbejder ikke effektivt med vores opgaver.

Vores sociale liv påvirkes ofte, fordi det bliver svært at omgås andre mennesker, hvilket ofte giver problemer i familien. Vi føler os næsten altid under tidspres og hverdagen bliver en kamp for overlevelse. Det hele bliver frustrerende, overvældende og i den grad op af bakke.

Oveni vil stress-symptomerne komme til. De vil varierer i art og styrke. Det er vigtigt at lytte til disse symptomer, for de fortæller dig, at noget er galt. Mange vælger at ignorere de første stress-signaler, og dermed bliver symptomerne værre og skifter karakter. Det er denne tendens til ikke at lytte til kroppens signaler, der føres til den alvorlige stress og i værste fald udbrændthed og sygdom.

Stress er ikke noget man skal tage let på – hverken i privatlivet eller på arbejdspladsen. Stress skal håndteres og nedbringes – og i den idelle verden, skal stress af længerevarende karakter slet ikke opstå.

Heldigvis er der noget at gøre for at nedbringe stress. Og det er her jeg kommer ind i billedet.

Jeg hjælper virksomheder og private med at reducere stress og lære at håndtere stressen, så den ikke bliver en ødelæggende faktor i arbejdslivet og privatlivet. Det gør jeg gennem stresscoaching, ledersparring, rådgivning og konsulentarbejde.

Som certificeret organisations-coach og certificeret stresscoach har jeg de rette faglige forudsætninger for at hjælpe. Jeg er fagligt som privat godt inde i stressens mekanismer og ved hvilken ødelæggende effekt stress kan have for individet – men sandelig også for organisationen.

Jeg ved også hvordan man vender en negativ stress-spiral til positiv trivsel. Og det hjælper jeg private og virksomheder med. For stress skal ikke være et vilkår i livet.

Ønsker du

 

  • en uforpligtende samtale om stresshåndtering i privatlivet eller på arbejdspladsen, så kontakt mig her

Jeg kan anbefale Rikke som coach til alle, der har brug for vejledning og rådgivning, og jeg håber alle andre tager ligeså meget med fra deres coaching, som jeg gjorde.

Jeg har lært, hvor vigtigt det er at erkende stress, og få hjælp.

Fun facts

Livet er meget mere end arbejde – vi skal også have det lidt sjovt.

Her får du 5 funurlige fun facts om mig, som du nok ikke umiddelbart kan læse ud af hjemmesidens tekster.

# Et: Jeg er VILD med vovser – og den stolte indehaver af 2 smukke, fantastiske og bedårende Lhasa Apsos – se selv på billedet herunder. De hedder Vincent (den sorte) og Abby (den brune) og er også kendt under titlerne Coach-hunden og Praktikanten, fordi de ofte sidder med ved mine coachingsessioner. Derudover har jeg også 2 katte-piger, der spankulerer rundt på hjemmekontoret og styrer det med hård hånd.

# To: Jeg er bidt af en læsebegærlig bibliotekar, hvilket betyder at jeg eeelskeeer at læse. Faglitteratur, skønlitteratur, aviser, artikler,  på bagiden af mælkekartoner – you name it. Hvis der er noget at læse, så læser jeg.

# Tre: Jeg er en ihærdig hverdagsaktivist. Vi skal passe godt på vores jord og på os selv. Vi skal ikke være fanatiske helsefreaks eller øko-fundamentalister, men vi skal tænke os om. Både på kort og lang sigt. Jeg støtter derfor varmt op om bæredygtighed og er passioneret højbeds-entusiast. Hvert forår planter jeg mine højbede med omhu, og spiser med glæde det, jeg kan trække op af jorden og sætte på mit middagsbord. Jeg blogger om at opnå en bæredygtig livsstil på Newbie Gone Green.

# Fire: Er indehaver af en aktiv popcorn-hjerne der popper tonsvis af ideer døgnet rundt. Var der mere end 24 timer i døgnet, havde jeg nok et par virksomheder mere at hygge om.

# Fem: Har forfatter-drømme. Jeg vil vildt gerne skrive en bog eller to mere. Har i min tid som museums-mus udgivet en bog om Peter Willmoes, men der er mange flere ord og ideer i hovedet på mig. Så en dag gør jeg alvor af det, og får sat tiden af og sat fut i tastaturet, og så kommer der en bog mere fra min hånd. If you can dream it you can do it!

(og nej, det er slet ikke tilfældigt der er 5 facts, for 5 er mit yndlingstal) 😉